Billigt Webbhotell – Budgetvalet

one_com_logo200x200När det gäller budgetwebbhotell så är One.com helt oslagbart.  Både när det gäller funktion och pris. Vi har gått igenom ett flertal andra webbhotell, och först och främst så finns det knappt inga andra som erbjuder webbhotell från 15 kr per månad (plus startavgift på 115 kr). One.com har flera år i rad utnämnts till bästa budgetval i tidningen Internet World.

Tillsammans med själva webbutrymmet tillkommer en hel del extra funktioner. Så som egen hemsida, blog på 3-klick och bildgalleri. Kontrollpanel fann vi var mycket enkel att använda, med bra översikt. Se screenshots nedan.

Förutom vanlig Outlook (POP3) mail kan du även komma åt dina mail via webmail. Webmailen var riktigt enkel att använda och snabb. Virusfilter ingår.

Tänk dock på att One.com är ett budgetalternativ, och bör därför endast användas för att presentera mindre hemsidor och företagspresentationer. Även om det ingår mycket utrymme och fri bandbredd, så finns det en del förbehåll i avtalet. Endast en filstorlek på max 1 Mb/hit i genomsnitt över tre dagar får distribueras, så större filer kan vara problematiskt att lagra. Om man driver större webbplatser som drar mycket resurser så kan man bli avstängd (15 000-20 000 unika i månaden). Detta är dock ingen fara för mindre företagspresentationer eller privata hemsidor.

Rekommenderas till:
Små företagspresentationer och privata hemsidor. Kan även användas bara för att komma åt mailen. Om du vill skapa en enkel blog eller bildgalleri kan även One.com rekommenderas.

Pris:
15 kr / månad
Startavgift 144 kr
Domännamn 95 kr .se
(inklusive moms)

Kontrollpanel One
one-kontrollpanel

Skapa E-mail konto
one-mail

Webmail
webmail-one